Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Leermomenten maken kans op prijs voor Briljante Mislukking in de zorg

7 november 2018 Door de redactie Geen reacties

Mensen uit de zorg worden uitgenodigd om hun ‘leermomenten met onverwachte uitkomsten’ in te dienen voor de Zorg-award van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Het instituut hoopt hiermee bij te dragen aan een beter innovatieklimaat in de zorg. Insturen kan nog tot 17 november.

Leren hoe je moet reageren op onverwachte ontwikkelingen in onderzoek of innovatietrajecten is volgens de initiatiefnemers van het instituut misschien wel de belangrijkste stap om succesvol te zijn. Zij spreken van Briljante Mislukkingen omdat deze ‘onverwachte wendingen’ volgens hen vaak vol zitten met waardevolle inzichten en lessen.

Met de award willen ze opvallende cases in de spotlight zetten en mensen inspireren en uitdagen om uit te komen voor ‘mislukkingen’, maar vooral ook om iets met deze ervaring te doen.

De prijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Alle inzendingen komen in een speciaal tijdschrift. Zo vind je in de
editie van 2017 uiteenlopende casussen, van een mislukte tablet-app tot een onpraktische en toch niet zo ontspannende welness-douchestoel. Met bij elke casus bemoedigende woorden, want bij innoveren hoort nu eenmaal vallen en opstaan.

De winnaar van de Briljante Mislukkingen in de Zorg Award wordt bekend gemaakt op 4 december. Je kunt jouw leermoment delen via
www.briljantemislukkingen.nl/zorg/.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!