Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Leerlingen speciaal onderwijs exposeren kunstwerk in Museum Rotterdam

9 juli 2019 Door de redactie Geen reacties

Leerlingen van vijf scholen in Rotterdam, waaronder voor speciaal onderwijs, hebben samengewerkt aan een groot kunstwerk. Het meterslange kunstwerk is vervaardigd in opdracht van Stichting Boor en is van 5 juli tot en met 1 september te zien in Museum Rotterdam.

De leerlingen werden begeleid door De KunstPiloot. Het doel van deze organisatie is dat leerlingen in het speciaal onderwijs zichtbaarder zijn in de maatschappij door het maken van kunstprojecten. De leerlingen maken kunst op maat, zodat het precies past bij de organisatie die de opdracht geeft. De KunstPiloot verbindt in haar projecten altijd drie partijen: organisaties, scholen en goede doelen voor kinderen die de opbrengst ontvangen.

In dit geval vroeg Stichting Boor om een kunstwerk. Deze stichting verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in de regio Rotterdam. Onder het thema Samenwerken werkten leerlingen van SO De Piloot, SBO Cornelis Leeflang, OBS Het Landje, OSG Hugo de Groot en VSO Herenwaard onder begeleiding van De Kunstpiloot aan een groot kunstwerk, waarbij graffiti en collagetechnieken een belangrijke rol speelden.

Open Rotterdam plaatste een filmpje op de website van de jongeren die bij VSO Herenwaard werkten aan het kunstwerk. Hierin vertelt afdelingsleider Gitte Nagel dat de scholieren uiteindelijk ook een waardevolle bijdrage aan de maatschappij willen leveren, maar dat de maatschappij dan wel moet weten dat ze er zijn.

De aandacht die het kunstwerk in Museum Rotterdam krijgt, draagt daaraan bij. De opbrengst van het project Samenwerken gaat naar Stichting Kinderkampen Rotterdam en Stichting Big Brothers en Sisters of Rotterdam.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!