Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Leerkracht Visio wordt speciaal onderwijs leraar van het jaar

8 oktober 2013 Door de redactie Geen reacties

Leerkracht Rijan van Geene van Visio Onderwijs in Breda is in de categorie speciaal onderwijs leraar van het jaar geworden. "Ze is vrolijk en enthousiast en heeft een leuk gevoel voor humor. Ze is creatief in het vinden van lesvormen en leerrendement bij kinderen met een ernstig meervoudige beperking," zo vindt de jury.

Van Geene werd op 5 oktober, World Teachers' Day, in Studio 21 in Hilversum verkozen tot Leraar van het jaar 2013 voor het speciaal onderwijs door een jury van leraren, leerlingen en bestuurders. De Leraren van het Jaar 2013, vier in totaal voor vier categorieën, werden genomineerd door hun collega's en leerlingen. De categorie speciaal onderwijs was dit jaar voor het eerst toegevoegd aan de verkiezing.

Energie
De jury was lovend over Rijan: "Zij vindt altijd een ingang voor informatieverwerking. Dit kan zij ook terugkoppelen naar de ouders, zodat de ouders met hun kinderen thuis de schooldag kunnen nabespreken (met picto's en foto's), wat doorgaans voor kinderen met ernstige beperkingen niet makkelijk is. Uit alles blijkt dat de inzet van Rijan van Geene voor deze kinderen een energie opwekt, die laat zien dat er meer uit deze kinderen te halen is als je denkt in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden."

De Leraren van het Jaar 2013 zijn een jaar lang ambassadeur van hun beroepsgroep. Ze treden op in de media, houden presentaties op scholen en vertegenwoordigen leraren. Donderdag 10 oktober is de eerste actie voor de vier ambassadeurs; dan ontmoeten de winnaars minister-president Rutte samen met minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!