Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Leergang Lvg

21 juli 2010 Door de redactie Geen reacties

Met een symposium is de afsluiting gevierd van de eerste leergang voor begeleiders van licht verstandelijk gehandicapten. De leergang Jeugdzorg is opgezet door stichting Lichtenvoorde en opleidingsinstelling Avans+.

De medewerkers van Lichtenvoorde (Achterhoek) krijgen steeds meer Lvg-cliënten, met vaak gedragsproblemen. Die willen,'een medewerker die hen onvoorwaardelijk steunt en niet opnieuw verwijst naar andere hulpverleningsinstanties,' is de ervaring bij Lichtenvoorde.

Het speciale opleidingsprogramma is helemaal op begeleiders van Lgv-ers afgestemd. 'Het is de bedoeling dat zij deze kinderen en jongeren onvoorwaardelijk kunnen ondersteunen en dat zij de problemen binnen de eigen groepen kunnen oplossen, zonder last te hebben van begeleidingsverlegenheid.'

Aan de orde komen onder meer methodisch werken, ontwikkelingspsychologie, gezinsproblematiek, ziektebeelden, gedragsproblemen en effecten van traumatische ervaringen. Daarnaast is er veel aandacht voor begeleidingsstijlen en -technieken, samenwerking en afstemming.

Meer informatie op www.avansplus.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!