Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Lectoraat Zuyd Hogeschool en Koraal groep voor inclusie

26 augustus 2014 Door de redactie Geen reacties

De Limburgse zorgorganisatie Koraal groep en Zuyd Hogeschool hebben een bijzonder lectoraat ingesteld voor de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking. Onderzoeker en beleidsadviseur Xavier Moonen is daartoe onlangs benoemd tot lector.

Xavier Moonen is gepromoveerd in de pedagogiek en is als onderzoeker en beleidsadviseur werkzaam bij Koraal Groep in Sittard. Daarnaast is hij als docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij houdt zich vooral bezig met projecten rond het doen van onderzoek over en samen met mensen met een verstandelijke beperking.

Participeren
Onderzoeksvragen en speerpunten voor het lectoraat zijn:
1. (aankomende) professionals toerusten om op een effectieve en respectvolle manier inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen.
2. mensen met een verstandelijke beperking toerusten om niet alleen te participeren in de samenleving, maar ook in de besluitvormingsprocessen die hiermee verbonden zijn.
3. de toepassing van nieuwe technologieën in de zorg.

Koraal Groep en Zuyd Hogeschool willen met het lectoraat hun samenwerking op het terrein van zorg gerelateerd onderzoek, zorginnovatie en onderwijs intensiveren. Zo hopen ze beter in te kunnen spelen op de veranderingen in de zorg, de innovatie van de zorgberoepen zelf en de bijbehorende zorgopleidingen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!