Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Landelijk label voor cadeauartikelen uit de verstandelijk gehandicaptenzorg

15 november 2011 Door de redactie Geen reacties

Vanaf 14 november bestaat er een stichting die kwaliteitslabels gaat toekennen aan goed vormgegeven cadeauartikelen die zijn gemaakt door mensen met beperkingen. De bedoeling is dat artikelen met het label ZOdieZIJN worden verkocht in toonaangevende winkels

Vorig jaar hebben negen zorgorganisaties het plan opgevat om een eigen landelijk label op te zetten voor producten die door cliënten worden gemaakt.  Dat is er nu, en ook andere zorgorganisaties waar cliënten dergelijke mooie cadeauproducten produceren kunnen zich erbij aansluiten.

De meeste zorgorganisaties hebben zelf een winkel, atelier, of verkoophoek om de cadeauartikelen te verkopen. Er is veel behoefte aan kennis en deskundigheid op het gebied van wat op het ogenblik en in de toekomst goed verkoopt (trendwatching), hoe je producten bedenk, ontwerpt en produceert, hoe je plant. De bedoeling is dat ZOdIEZiJN zorgverleners daarbij helpt, zodat de productie zich naar een hoger een hoger en meer trendy niveau kan ontwikkelen. Dat draagt ook bij aan een betere beeldvorming over mensen met beperkingen.

Kijk op www.zodiezijn.nl voor meer informatie. Op de foto het kersverse bestuur van de stichting ZOdieZijn.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!