Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kunstenaars met beperking gelauwerd

8 november 2012 Door de redactie Geen reacties

Drie kunstenaars zijn dinsdag 6 november uitgeroepen tot winnaar van het Uwv 'Kunstcongres met perspectief 2012'. Bram de Krosse (27) uit Raalte, Xandra Cartens (54) uit Lent en Frank ter Beek (47) uit Nijmegen werden tijdens een feestelijke bijeenkomst tot winnaar uitgeroepen. De drie kunstenaars mogen een jaar lang exposeren bij bedrijven als Philips en Kpn en in verschillende Uwv-kantoren (uitkerings- en werkbegeleidingsinstantie).

In het Kröller-Müller museum in Otterlo organiseerde Uwv voor de derde keer een kunstcongres voor mensen met een arbeidsbeperking. Met het congres wil Uwv mensen perspectief bieden door hun werk tentoon te stellen en ze contacten te laten opdoen in de kunstwereld. Tijdens het kunstcongres maakte Uwv bekend dat het op de eigen kantoren alleen nog werk gaat exposeren van kunstenaars met een arbeidsbeperking.

Kansen bieden
Een vakjury beoordeelde het werk van 150 kunstenaars met een Wao-, Wia- of Wajong-uitkering. Fred Paling, lid van de Raad van bestuur: 'Uwv wil mensen kansen bieden om maatschappelijk deel te nemen. We weten dat dit het beste kan door werk. Dit kunstcongres is een prima manier om kunstenaars met een arbeidsbeperking te laten zien wat ze in hun mars hebben'.

Workshops
Naast de expositie van de kunstwerken gaven tijdens het congres verschillende kunstexperts workshops en presentaties gegeven. Galeriehouders, kunstuitleners en kunstbonden gaven advies over de zakelijke kant van het kunstenaarschap.

Meer informatie op www.kunstcongresmetperspectief.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!

Abonneren