Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kunstenaars met beperking actief op Drents natuur- en kunstfestival

29 juni 2016 Door de redactie Geen reacties

Niet alleen is er vanaf 2 juli fantastische kunst in het mooie Drentse landschap te bewonderen, zoals een metershoge beer van coniferen. Tijdens het festival Into Nature kun je ook genomineerde Special Arts-kunstenaars live aan het werk zien. Zij beschilderen een van de caravans van de Tour d’Artistique, een kleurrijk rijdend museum.

Heb je de komende zomerperiode zin om eens te genieten van prachtige natuur en kunst in eigen land? Dan kun je van 2 juli tot en met 18 september terecht bij de kunstexpeditie Into Nature. De zintuigprikkelende kunstwerken zijn ook een leuke uitstap voor mensen met een beperking en te zien op 17 verschillende locaties door het Drentse landschap.

tour_dartistiquebeer.jpg

Een bekende kunstenaar heeft een reusachtige beer van coniferen gemaakt in het Drentse dorp Eelde. In een
reportage van het Jeugdjournaal is te zien hoe de 12-meter hoge beer wordt gemaakt. Kunstenaar Florentijn Hofman werd eerder wereldberoemd met zijn kunstwerken, waaronder een opvallend grote rubber eend, een reuzenkonijn en een groot aardvarken.

Daarnaast zijn een aantal kunstenaars met een beperking, die genomineerd zijn door de kunstprijs
Special Arts Award, zaterdag 2 en zondag 3 juli op camping De Vledders in Schipborg te gast. Daar zullen zij een maagdelijk witte caravan een explosieve kleurmetamorfose geven. De caravan is onderdeel van de Tour d’Artistique, een bijzonder rijdend museum dat door heel Nederland toert.

De expositie is geopend van 2 juli tot en met 18 september, op dinsdag tot en met zondag. Meer informatie en kaartverkoop via
www.intonature.net

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!