Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kunstenaars met beperking 9 dagen in de schijnwerpers

24 augustus 2015 Ronny Vink Geen reacties

Van 11 tot en met 20 september wordt in Hengelo de Art Brut Biënnale 2015 gehouden, een internationaal festijn met werk van kunstenaars met psychische problematiek of een verstandelijke beperking. De Art Brut Biënnale biedt hun een podium voor een breed publiek

In Hengelo wordt hun krachtige kunst gepresenteerd in de vorm van exposities, workshops, lezingen, films, theatervoorstellingen en andere optredens.  Het evenement wordt in 2015 voor de tweede keer georganiseerd bij Hazemeijer Hengelo (de voormalige Creatieve Fabriek). In 2012 liep het in zes dagen storm, daarom is het evenement dit jaar met drie dagen verlengd.Er is een expositie met beeldende kunst van artiesten uit heel Europa. Ook zijn er allerlei workshops, voorstellingen en een filmprogramma.

Fantastische kunst
Op de expositie is ook kunst te zien die wordt gemaakt in de ateliers van de zorginstellingen. “Daar wordt fantastische kunst gemaakt. Maar de kunstwereld gelooft niet dat het bij die werken gaat om kwalitatief goede kunst. Daarom is het goed dat de Art Brut Biënnale er is,” zegt curator Elvira van Eijl.

Workshops
Tijdens de Biënnale zijn ook creatieve en kennis-workshops en masterclasses te volgen. Inschrijven bij Special arts

Meer informatie over het programma en de plaats op de website van de Art Brut Biënnale

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!