Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kunst bekijken op de fiets

2 juli 2015 Door de redactie Geen reacties

Houd je van kunst, én van fietsen? Ben je benieuwd naar bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars? Dan kun je deze zomer op de fiets stappen voor de Special Award Kunst fietsroutes in vijf regio’s in Nederland. De Special Award is een landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een beperking. Van eind juni tot eind september zijn in vijf regio’s in Nederland Kunst Fiets Routes uitgezet. Op deze routes kun je het werk van de genomineerde wedstrijddeelnemers bewonderen en meestemmen voor de publieksprijs.

Achtje

De fietsroutes lopen langs ateliers waar kunstenaars met een beperking werken, unieke horecagelegenheden van zorgorganisaties, culturele hoogtepunten en door mooie natuurgebieden. Elke route bestaat uit twee delen, van ieder circa 25 km en vormt als het ware een ‘achtje’. Je kunt er voor kiezen de hele route te fietsen of de helft. Van de geëxposeerde kunstwerken is bij diverse locaties een kunstcatalogus te koop.

Houd je wel van kunst maar kan of wil je niet fietsen? Geen probleem: alle expositielocaties zijn ook per auto bereikbaar.

Meer informatie op www.specialawardkunstroute.nl. Stemmen voor de Special Awards kan ook los van de Kunstroute via www.specialaward.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!