Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Krant over kwaliteitverbeteraars in gehandicaptenzorg

17 december 2012 Door de redactie Geen reacties

In een speciale krant staan de zesendertig kwaliteitverbeteraars beschreven die meedongen naar de Jenneke van Veen-Verbeterprijs. Vrijdag werd die prijs gepresenteerd, in de Verbeterkrant staan de verschillende bijdragen, waaronder winnaar Talant met het Beeldhorloge.

Talant won met het Beeldhorloge, dat is ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met klokkijken en hulp kunnen gebruiken bij het oriënteren in de tijd. De twee andere genomineerden voor de prijs waren Abrona met de Ken Mij-methodiek voor de vergroting van individuele medezeggenschap van cliënten. En Cavent met het project Buzz Buddy dat cliënten in staat stelt om zelfstandig gebruik te maken van het openbaar vervoer door middel van een zogeheten tracker met Gps-functie.

Acht kwaliteitverbeteraars die net geen nominatie in de wacht sleepten, krijgen in de Jenneke van Veen-Verbeterkrant speciale aandacht. Het gaat om 's Heeren Loo, Esdégé-Reigersdaal, Oro, Philadephia, Stichting Innoveren met Zorg, Stichting Prisma, Stichting WonenPlus en Vanboeijen/De Noorderbrug.

Bekijk de Jenneke van Veen-Verbeterkrant in de bijlage of lees een eerder nieuwsbericht van Klik over de winnaar van de Jenneke van der Veen prijs.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!