Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Korte film over vernieuwingen in de nachtzorg bij Tragel

13 februari 2019 Door de redactie Geen reacties

Als je ‘s nachts niet of niet goed slaapt, ben je overdag vermoeider. De nacht(zorg) is een andere wereld, maar onlosmakelijk verbonden met de dag. Een wereld waarin goede organisatie, efficiënte samenwerking, continue alertheid en ondersteuning met moderne technieken veel kunnen betekenen voor een goede nachtrust. In een korte film vertellen medewerkers van zorgorganisatie Tragel over deze vernieuwingen in de nachtzorg.

De nachtzorg in de gehandicaptenzorg is volop in ontwikkeling. De inzet van nieuwe en individuele passende zorgdomotica dragen bij aan een rustige en veilige nacht. Dit blijkt uit landelijk onderzoek van VGN. Eerder beschreef Klik al deze ontwikkelingen in de nachtzorg en hoe Tragel werkt aan een passende invulling van haar nachtzorg, met als doel een rustige en veilige nacht voor bewoners en cliënten.

De nieuwe visie op nachtzorg luidt ‘De nacht is om te slapen’. Om ontwikkelingen te ervaren en te laten zien, is er bij Tragel in Clinge een Experience Room geopend. Bewoners, cliënten, vertegenwoordigers, medewerkers en andere belangstellenden kunnen hier de vernieuwde nachtzorg ervaren.

Alle woningen bij Tragel worden omgezet naar een nieuw nachtzorgsysteem met per persoon op maat ingerichte technieken. Het inrichten van de vernieuwde nachtzorg gebeurt in overleg met de bewoner, cliënt en vertegenwoordiger samen met de teams. Daarnaast is gekozen om samen te werken met Centrale24 die op afstand de verbinding legt tussen mensen die zorg nodig hebben en Tragel.


Film Samen doen!
Hoe Tragel samen met alle betrokkenen werkt aan het vernieuwen van de nachtzorg vertelt beleidsmedewerker Hanno de Schipper samen met begeleiders en een nachtdienstmedewerker in dit filmpje.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!