Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Korte documentaire over dagbesteding die botst op ambtelijke molen

6 april 2022 Door de redactie Geen reacties

In de korte documentaire ‘De wilde weldoener’ is de strijd van Rino te zien tegen de gemeente Breda. De gemeente Breda heeft andere plannen met het stuk grond dat hij van ze huurt. Op dit stuk land heeft Rino heeft dagbesteding Ariba opgericht, waar hij jongens met een licht verstandelijke beperking begeleidt.

Rino Driessen huurt sinds 2013 een oud kraakpand van de gemeente Breda, waar hij zijn dagbesteding Ariba heeft opgezet. Hij knapte het gebouw en terrein zelf op. Zijn dagbesteding groeide uit tot een succes, waar ook de gemeente blij mee is.

Rino heeft moeite met papierwerk, kleine lettertjes en formele taal. Hij sprak mondeling met wethouder Rob Bergkamp af dat hij de komende jaren op het terrein mocht blijven. Het nieuwe college herkende zich niet in deze mondelinge afspraken. Tot grote teleurstelling van Rino.

Rino laat zich niet zomaar uit zijn paradijs wegjagen. In de korte film is het gevecht tussen hem en de gemeente Breda te zien, tot in de rechtszaal aan toe. Rino had liever een goed gesprek gehad dan voor een rechter te moeten verschijnen. Komt dit gesprek tussen de gemeente Breda en Rino er alsnog of helpt het nieuwe bestemmingsplan de zorgeloze toekomst van Rino en zijn jongens om zeep?

De documentaire ‘De wilde weldoener’ was 5 april om 23.20 uur te zien op NPO2 en is terug te kijken op 2doc.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!