Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kooktalenten met verstandelijke beperking beoordelen elkaar in tv-programma

21 december 2016 Door de redactie Geen reacties

In het nieuwe tv-programma Downtown Dinner gaan mensen met een verstandelijke beperking die al in de horeca werken bij elkaar op werkbezoek. Zo beoordelen ze elkaars werkwijze en gastvrijheid. De EO zendt de vijf afleveringen uit van maandag 2 t/m vrijdag 6 januari op NPO3, om 21.20 uur.

De presentatie van Downtown Dinner is in handen van Johan Eikelboom. Hij bezoekt per aflevering drie restaurants, lunchrooms of andere vormen van horeca waar mensen met een verstandelijke beperking hun talenten inzetten, steeds in een andere plaats. Zo doen ze onder meer Beuningen, Purmerend, Apeldoorn, Utrecht, Hilversum en Leiden aan. Per restaurant staan twee medewerkers klaar om hun beste beentje voor te zetten.

In iedere aflevering bereiden de deelnemers van die dag zelfgekozen specialiteiten voor de medewerkers van de andere twee restaurants. Na opdienen en proeven volgt de beoordeling. Wat vinden de andere deelnemers het? En hoe ervaren zij de bediening, de service? Dat levert spanning en emoties op. Verder werken diverse bekende Nederlanders mee aan het programma door onverwacht in het restaurant aan te schuiven. Hoe reageren de deelnemers daarop?

Op de website van de
EO meldt presentator Johan: “In de restaurants waar zij werken leren ze van elkaar, helpen ze elkaar en leveren ze een waardevolle bijdrage aan de maatschappij.”

De vijf afleveringen zijn van maandag 2 t/m vrijdag 6 januari te zien op NPO3, om 21.20 uur.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!