Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kookboek voor verstandelijk gehandicapten wint prijs

12 november 2013 Door de redactie Geen reacties

Het kookboek Kijk ik kook, voor mensen met een verstandelijke beperking, heeft een prijs gewonnen in de verkiezing Kookboek van het jaar. "Uniek vormgegeven, perfect voor de doelgroep, nodigt uit tot koken en de afveegbare pagina's zijn geweldig," aldus topkok Pierre Wind die het boek van Lise Weuts beoordeelde.

De jury reikte de kookboekenprijs op donderdag 7 november in het Conservatorium Hotel in Amsterdam uit aan Lise Weuts in zowel de categorie goede doelen, als voor beste vormgever/fotograaf. De Vlaamse Lise Weuts studeerde in 2012 af als grafisch ontwerpster. Door samen met haar nicht te koken, die het syndroom van Down heeft, kwam ze op het idee van een kookboek voor deze doelgroep.

In Kijk ik kook worden met realistische foto's 25 eenvoudige gerechten uitgelegd in 6 stappen. Elk recept is berekend voor 1 persoon. Het boek is voorzien van een schrijfstift, zodat de kok elke stap kan afvinken. Na afloop kunnen de strepen weer van de afwasbare pagina's worden verwijderd.

Lees meer over de verkiezing op www.kookboekvanhetjaar.nl. Kijk ik kook is verkrijgbaar via uitgeverij Terra Lanno, prijs € 29,99.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!