Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kookboek met makkelijke recepten en tekeningen

8 december 2021 Door de redactie Geen reacties

Wie op zichzelf gaat wonen, moet ook zelf gaan koken. Met het kookboek ‘Kook mee met Robin’ gaat dat vast lukken. Margo Bresser schreef én tekende het voor haar zoon Robin (30) die een verstandelijke beperking heeft en sinds enige tijd zijn eigen studio heeft in Barendrecht.

Robin krijgt wel begeleiding vanuit stichting De Overburen, maar moet zich in de keuken vooral zelf zien te redden. Het kookboek van zijn moeder, gevuld met familierecepten, komt daarom goed van pas. Margo gaf het hem voor zijn 30e verjaardag. Niet alleen Robin was er blij mee: alle 30 bewoners van het huis wilden het wel hebben, evenals zorgorganisatie De Overburen. Margo besloot er een hele stapel van te laten drukken, maar ook die was zo uitverkocht. Er is nu een tweede druk verschenen.

Stap-voor-stap

Margo denkt dat het zo in trek is door de eenvoud van de recepten: geen ingewikkelde ingrediënten, niet te duur en vooral: gezond. “Ook studenten die net op zichzelf gaan zijn er gek op. Eigenlijk blijkt iedereen wel van zo’n makkelijk stap-voor-stapkookboek te houden.”

Omdat voor de doelgroep een beschrijving in alleen woorden vaak lastig te volgen is, heeft elk recept naast een boodschappenlijstje en een bereidingswijze ook illustraties die de recepten verduidelijken. Het boek bevat 34 recepten, ingedeeld in categorieën waaronder soepen, weekend,  lente, zomer, herfst en winter.

‘Kook mee met Robin’ van Margo Bresser is verkrijgbaar bij de boekhandel en bol.com voor € 24,95.  

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!