Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Koninklijk lintje voor bijzondere vrijwilliger

27 april 2012 Door de redactie Geen reacties

De 64-jarige Bennie Hoetink uit Gorssel is benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Dat is bijzonder, want hij heeft een verstandelijke beperking. Reden voor de onderscheiding is Hoetinks inzet als vrijwilliger in het verzorgen van de tuin van zijn woonvoorziening, de tuinen van buurtbewoners en van de openbare ruimte.

Daarmee levert hij een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het maatschappelijk leven in zijn woonplaats Gorssel. Hij werkt bij de plantsoenendienst van de  sociale werkvoorziening in Zutphen, en is daarnaast als vrijwilliger actief.

“Bennie is een toonbeeld van de gedachte dat alle mensen - ook die met een beperking - meedoen aan de samenleving”, aldusMargriet Hijweege op de site van de Vgn. Zij nam het initiatief nam om het lintje aan te vragen. “Bennie voert regie over zijn eigen leven, maakt zelfstandige keuzes en laat zien dat hij leeft vanuit eigen kracht, waarden en principes. Ondanks zijn beperking haalt Bennie alles uit het leven. Zo is hij bezig een netwerk op te bouwen van mensen die motorrijden met wie hij met grote regelmaat mag meerijden. Op die manier geeft hij vorm aan zijn grote hobby motorrijden, maar brengt hij ook weer andere mensen samen.”

Bennie Hoetink is bijna 65, maar hij is niet van plan na zijn pensionering stil te gaan zitten. Hij gaat als vrijwilliger op een zorgboerderij aan de slag en wil zeker actief blijven in zijn eigen buurt. Lees meer op www.vgn.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!