Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Koningin bezoekt zorgboerderij

2 december 2009 Door de redactie Geen reacties
Koningin Beatrix heeft een bezoek gebracht aan een zorgboerderij in Vlist (Zuid-Holland). Daar werken twaalf verstandelijk gehandicapten met paarden, koeien en kleinvee, en in de moestuin.

De koningin bleef twee uur op de boerderij. "Ze heeft niet paardgereden hoor," zei de bedrijfsleidster, "maar de jongens waren wel de paarden aan het borstelen. Aan hen stelde ze allerlei vragen over de paarden."

De verstandelijk gehandicapten helpen met de verzorging van paarden van verschillende stamboeken. Ze voeren de paarden, werken met de veulens, leren longeren en helpen met het klaarmaken van de paarden voor de keuring. "De paarden bij ons op de stoeterij zijn heel erg braaf omdat ze heel veel in handen komen. Deze mensen kunnen heel onverwacht reageren. Zo was er een merrie aan het veulenen. De bevalling ging goed, alleen de achterpootjes zaten nog in de merrie. Mijn vriend vroeg één van de jongens of hij wilde helpen. Die jongen kwam de stal binnen en ging bij het hoofd bij de merrie zitten en moedigde haar aan in plaats dat hij mijn vriend ging helpen. Die onverwachte reacties maakt het werk bijzonder."

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!