Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Knoop Gala in Carré net op tijd opgenomen

14 december 2020 Door de redactie Geen reacties

Na een jaar afwezigheid gaat het Knoop Gala dit jaar – ondanks de beperkingen wegens het coronavirus – toch weer door. De opnames vonden - net op tijd - op 8 december plaats in Koninklijk Theater Carré en de uitzending is dinsdag 22 december op tv te bekijken.

In het Knoop Gala staan muzikale talenten met een verstandelijke beperking centraal. Zij treden op met bekende Nederlandse en Vlaamse artiesten. Dit jaar kunnen ze schitteren naast Nick & Simon, Maan, Clouseau, Tino Martin, Gordon, Francis van Broekhuizen en Bizzey. Allen worden muzikaal begeleid door het Metropole Orkest. De presentatie is als vanouds in handen van Paul de Leeuw.

Volgens de organisatie (NTR en HandicapNL) is het voor de doelgroep heel belangrijk dat het gala gewoon doorgaat; mensen met een verstandelijke beperking hebben het in verband met de maatregelen als gevolg van het coronavirus al moeilijk genoeg. Wel wordt de grootsheid van Theater Carré teruggebracht tot een meer intieme setting.

Paul de Leeuw zal tussen de optredens door schakelen met familie, vrienden en huisgenoten van de muzikale hoofdrolspelers. Dieuwertje Blok verzorgt op locatie de portretten van de kandidaten. Verder laat HandicapNL tijdens de uitzending ook zien wat ze zoal doet voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het Knoop Gala wordt dinsdag 22 december om 20.30 uur uitgezonden op NPO 1.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!