Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Klikik: mediatheek voor cliënten

18 november 2014 Door de redactie Geen reacties

Cliënten van het Multimediastation van Amerpoort lanceren zaterdag 22 november hun eigen Klikik: een mediatheek met op gebruikersvriendelijk op maat gemaakte toegangsschermen voor cliënten. Willem Koelewijn (cliënt bij Amerpoort) krijgt als eerste zijn persoonlijke account overhandigd. Vanaf eind november kunnen ook andere cliënten van Amerpoort met hun eigen Klikik- toegangsscherm op internet.

Net als voor iedereen kan internet ook voor mensen met een verstandelijke beperking een verrijking betekenen. Maar in de grote wereld van internet raken zij soms het spoor bijster. Er is zoveel mogelijk, dat zij door de bomen het bos niet meer zien.

Op maat
Daarom bedachten cliënten van Amerpoort samen met vrijwilligers en begeleiders Klikik: een complete online mediatheek met op maat te maken eenvoudige startschermen speciaal voor cliënten. DoelgroepTV en Image33 hebben de digitale mediatheek gebouwd. Een redactiegroep van cliënten vult dagelijks de digitale mediatheek van Klikik. Ook gaan zij andere cliënten helpen met de op maat gemaakte toegangsschermen en het gebruik van de mediatheek. Klikik is en blijft dus voor en door cliënten.

Multimediastation
De Klikik-redactiegroep is onderdeel van het Multimediastation. Dit is dagbesteding voor jongeren met een licht verstandelijk beperking. Hier kunnen zij aan het werk bij Amerpoort TV, de mediatheek Klikik, in het kunstatelier en de theater- en beweegruimte.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!