Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Klik-voorzitter Leo van Beek overleden

21 juni 2021 Door de redactie Geen reacties

Tot het jaar 2000 was Klik een zelfstandig blad, uitgegeven door de Stichting maandblad Klik. De voorzitter van het laatste bestuur, Leo van Beek, is 12 juni overleden. Hij heeft – samen met de andere bestuursleden - Klik vele jaren bijgestaan bij het voortbestaan en het bewaken van de redactionele kwaliteit en onafhankelijkheid.

Leo van Beek was destijds bij zorgorganisatie Amerpoort in Baarn (voorheen Nieuwenoord) opvolger van directeur Cees van den Muijsenbergh, en nam ook diens voorzitterschap bij Klik over.

Leo begon als groepsleider onderaan de carrièreladder. Later werd hij orthopedagoog, groepshoofd, en uiteindelijk bestuurder, eerst bij Amerpoort, daarna bij zorgaanbieder Cello in Noord-Brabant.


bestuursetentje_leo_van_beek.jpg

Hij was een betrokken bestuurder, ook van Klik. Samen met de andere bestuursleden (op de foto) hevelde hij het vakblad in 2000 veilig over naar een passende uitgeverij, toen het zelfstandige bestaan van het blad financieel onhaalbaar werd.

Geridderd
Leo heeft veel invloed gehad op vernieuwingen in de verstandelijk gehandicaptenzorg. In 2008 ging hij met pensioen. Bij die gelegenheid kreeg hij voor zijn verdiensten in de verstandelijk gehandicaptenzorg een koninklijke onderscheiding: ridder in de orde van Oranje Nassau.

Na zijn pensionering had hij tijd voor zijn grote hobby: het ontrafelen van zijn familiegeschiedenis. Op zijn Linked-In account noemt hij zichzelf beroepsvrijwilliger. Hij was ook voorzitter van de Vereniging Vrienden van Cello, en genealoog, ofwel stamboomonderzoeker.

Voor zijn medebestuursleden bij Klik was Leo een goede vriend. Ondanks het opheffen van de stichting in 2000 bleven de bestuursleden elkaar jaarlijks ontmoeten om bij te praten, waarbij ook het wel en wee van Klik altijd ter sprake kwam.  |

Vakblad Klik bestaat inmiddels al 50 jaar voor de verstandelijk gehandicaptenzorg, waar we op 1 oktober in een jubileumcongres bij stilstaan.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!