Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Klik-TV: tips bij verhuizen van cliënten

5 april 2023 Mariët Ebbinge Geen reacties

Hoe voorkom je stress als mensen met een verstandelijke beperking moeten verhuizen? In een korte video van Klik-TV delen medewerkers van Heel Cosis Klust hun ervaringen. Lees ook de uitgebreide reportage en bekijk een korte film over de verhuisdienst die zij hebben opgezet voor en door cliënten. | Fotografie Martine Sprangers

Verhuizen kan een stressvolle gebeurtenis zijn. Dat begint bij het vinden van een geschikte woning, het financieren ervan, het opknappen en inrichten van de nieuwe woonplek en het verhuizen zelf. Om cliënten die gaan verhuizen bij deze grote stap in hun leven te helpen, bedacht zorgorganisatie Cosis samen met de cliëntenraad, de dagbesteding en werkprojecten Heel Cosis Klust. Lees en bekijk een uitgebreide reportage over dit project voor en door cliënten:

Hoe voorkom je stress bij verhuizen? Werkbegeleider Jan Willem Zwols van Heel Cosis Klust: “Er is minder onrust bij cliënten die gaan verhuizen als je ze de tijd geeft om zich in kleine stapjes voor te bereiden.” Bekijk enkele tips van hem in een video van Klik-TV:

Lees meer op www.cosis.nu/alles-over-cosis/locaties/heel-cosis-klust.  |

Video’s
Bekijk meer video’s van Klik-TV, ook van eerdere webinars over emotionele ontwikkeling, autisme en ‘probleemgedrag’, via www.klik.org/video.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!