Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Klik-studieochtend over Samenwerken in de Driehoek

13 mei 2015 Chiel Egberts Geen reacties

Samenwerken met familie en ze betrekken bij de zorg is een belangrijke opdracht voor professionals bij de huidige veranderingen in de zorg. Op de Klik-studieochtend Driehoekskunde op donderdag 10 september gaat Chiel Egberts dieper in op die samenwerking aan de hand van de methodiek Samenwerken in de Driehoek.

Mensen met een verstandelijke beperking hebben meestal nauwe banden met hun familieleden. Als je cliënten ondersteunt, heb je dus met een driehoeksverhouding van doen. Samenwerken gaat gelukkig vaak goed, maar geregeld ook niet. Daarom is Driehoekskunde een belangrijk vak voor begeleiders.

Je eigen praktijk
Chiel Egberts, die sinds 2002 columns in Klik schrijft over Driehoekskunde en daar verschillende boeken over heeft geschreven, traint organisaties en begeleidt driehoeken waarin het samenwerken problematisch is. Op de door Klik georganiseerde studieochtend kun je, aan de hand van voorbeelden uit je eigen praktijk, kijken hoe jij als zorgverlener deze methodiek in je eigen werksituatie toe kunt passen.

De studieochtend vindt plaats in het zalencentrum en lunchcafé In de Roos in Den Bosch, dat tevens een werkplek is voor mensen met een verstandelijke beperking. De bijeenkomst is (met korting) te combineren met de Studiebijeenkomst Sociale netwerken, die op dezelfde dag en locatie plaatsvindt. Daarbij leer je hoe je hoe je voor cliënten zichtbaar maakt hoe het netwerk in elkaar zit en te onderzoeken waar kansen liggen.

Meer informatie over de Klik-studiedagen

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!

Abonneren