Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Klik-studiemiddag over Sociale netwerken

13 mei 2015 Door de redactie Geen reacties

De veranderingen in de zorg vragen van zorgverleners meer samenwerking met het sociale netwerk van cliënten. Om daadwerkelijk gebruik te maken van het netwerk is een omslag nodig bij cliënt en begeleider. In de Klik studiemiddag over Sociale netwerken op 10 september leer je hoe je hoe je voor cliënten zichtbaar maakt hoe het netwerk in elkaar zit en te onderzoeken waar kansen liggen.

De bijeenkomst bestaat uit een inleiding over het belang van het sociale netwerk, en een praktischer vervolg over hoe je het sociale netwerk in kaart brengt en kunt uitbreiden.

Ervaringsdeskundige
Op de studiemiddag zal een cliënt zijn ervaringen vertellen met het versterken van zijn sociale netwerk. Daarnaast komen hulpmiddelen voor cliënten en zorgverlener aan bod, zoals een spel om het sociale netwerk in kaart te brengen. Er is ruimte om in gesprek te gaan met elkaar en ervaringen te delen.

De studieochtend vindt plaats in het zalencentrum en lunchcafé In de Roos in Den Bosch, dat tevens een werkplek is voor mensen met een verstandelijke beperking. De bijeenkomst is (met korting) te combineren met de Klik-studieochtend over Samenwerken in de Driehoek, die op dezelfde dag en locatie plaatsvindt. Daarbij leer je hoe je als zorgverlener samenwerkt met familie.

Meer informatie over de Klik-studiedagen

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!