Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Klik Praktijktrainer: interactieve film voor begeleiders

2 april 2024 Redactie Klik Geen reacties

Nieuw bij Klik: interactieve video’s over praktische vraagstukken in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Op basis van gespeelde scènes kies je wat jij zou doen en beïnvloed je zo het verloop van het verhaal. Voor abonnees staat de eerste video klaar, die gaat over het telefoongebruik van een cliënt en het voorkomen van onvrijwillige zorg. Gebruik de video in een teambespreking of als reflectie over jouw werk als begeleider.

Klik Praktijktrainer is een nieuwe manier van leren over het vak van begeleiden. Je staat stil bij de keuzes die je maakt in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking met behulp van een interactieve videolearning. Daarin klik je de keuzes aan die jij zou maken in de begeleiding en krijgt hierop feedback van een trainer. De scènes worden gespeeld door ervaringsdeskundige acteurs.

klikpraktijktrainervraag1.jpg

Elke twee maanden komt er een nieuwe Klik Praktijktrainer. De eerste videolearning gaat over het telefoongebruik van een cliënt en (het voorkomen van) onvrijwillige zorg. De volgende video gaat over omgaan met verslaving bij mensen met een verstandelijke beperking en (motiverende) gespreksvoering.  |

De videolearnings van Klik Praktijktrainer zijn te bekijken voor abonnees van Klik op www.klik.org/praktijktrainer.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!