Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Klik-podcast: ‘Investeer in vaste medewerkers’

18 september 2019 Door de redactie Geen reacties

“Medewerkers zien steeds meer collega’s uitvallen en maken zich vooral zorgen om de gehandicaptenzorg.” Dat vertellen begeleiders Henk Haenraets en Bert Impelmans in de tweede aflevering van de Klik Podcast, een uitgave van Prelum. Er is volgens hen een gezamenlijke beweging nodig van alle partijen in de verstandelijk gehandicaptenzorg om iets te doen aan de personeelsproblemen. Ze gaan hierin dieper in op het verzuim, bespreken waarom het niet lukt personeel te houden en hun actie voor verandering: ‘Wij willen gezien worden’.

 

Aan het begin van de zomer ging de website www.wijwillengezienworden.nl in de lucht, een initiatief van begeleiders uit de verstandelijk gehandicaptenzorg in Limburg. In de speciale Klik-podcast hierover, vertellen Henk Haenraets van Dichterbij en Bert Impelmans van Daelzicht, over deze actie. Als begeleiders en voorzitters van de ondernemingsraden van deze twee zorgorganisaties vonden zij het tijd voor een manifest om de problemen die zij in hun werk tegenkomen op te lossen:
-                 Groot personeelstekort
-                 Hoge werkdruk
-                 Hoog ziekteverzuim
-                 Complexere zorgvragen
-                 Groeiende administratieve lasten
-                 Minder aantrekkelijke cao dan andere zorgsectoren.

In de eerste aflevering van de Klik-podcast, een online audio-interview, stelden de actievoerders zich voor, in de tweede aflevering vertellen zij over de personeelsproblemen in de verstandelijk gehandicaptenzorg en wat zij hieraan willen doen. In aflevering 3 gaan ze in op de problematiek van de stijgende administratieve lasten en tot slot bespreken we wat de reacties zijn op hun manifest en bellen hiervoor ook met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (aflevering 4).  |

Luister de Klik-podcast

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!