Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Klik kennispocket over verstandelijke beperking en communicatie

24 november 2021 Door de redactie Geen reacties

Aan de basis van veel vastgelopen situaties in de verstandelijk gehandicaptenzorg ligt stukgelopen communicatie. Uit de ervaringsverhalen in de vernieuwde Klik kennispocket Verstandelijke beperking & Communicatie blijkt hoeveel winst het werken met speciale methodes en hulpmiddelen oplevert en hoe je zo mensen nog beter kan helpen om op hun manier iets duidelijk te maken en invloed te hebben op hun leven.

Communiceren met mensen die een verstandelijke beperking hebben is niet vanzelfsprekend. Helemaal bij mensen die zo ernstig beperkt zijn dat ze voor het overbrengen van hun boodschap van de ander afhankelijk zijn. Niet begrepen worden is vaak een grote frustratie voor mensen met een beperking. Aan de basis van veel vastgelopen situaties ligt stukgelopen communicatie.

Gelukkig is daarvoor inmiddels een scala aan hulpmiddelen en methoden ontwikkeld, waarover zorgverleners in deze tweede druk van de Klik kennispocket Verstandelijke beperking & Communicatie vertellen. Omdat je als zorgverlener of ouder zo belangrijk bent bij het op gang brengen van de communicatie, begint de uitgave met kritisch te kijken naar jouw rol in de interactie. In vlot leesbare ervaringsverhalen lees je hoe je contact maakt en over de inzet van video-interactiebegeleiding, ondersteunde communicatie en technologische hulpmiddelen.Blader door een inkijkexemplaar van deze en andere kennisbundels over de verstandelijk gehandicaptenzorg op www.klik.org/kennispockets. De Klik kennispocket Verstandelijke beperking & Communicatie is voor € 20 inclusief verzendkosten te bestellen via Psybook.nl en de reguliere boekhandels.

Wil je je verder verdiepen in het onderwerp, dan is behalve in het kenniscentrum op de website van Klik, ook veel informatie te vinden in andere Klik-kennispockets over specifieke onderwerpen als Eigen invloed en Ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!