Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Klassiek concert voor mensen met een ernstig verstandelijke beperking

15 mei 2024 Redactie Klik Geen reacties

De Lachende Zon – theater van de zintuigen speelt 23 juni in het Concertgebouw te Amsterdam de voorstelling HARP, speciaal voor mensen met een ernstige (meervoudige) verstandelijke beperking. Zij kunnen gratis naar binnen met maximaal twee begeleiders/familieleden.

Harpiste Renske de Leuw speelt werken van Eric Satie, Philipp Glass, Yan Tiersen en een eigen compositie. En tijdens dit concert gaan Elco van Alphen en Margo Lötters van De Lachende Zon de zaal in voor een extra zintuigelijke ervaring. Ze benaderen de gasten individueel met beweging, geur en geluid, zodat ook mensen met een auditieve en visuele beperking kunnen genieten.

Er zijn twee voorstellingen van elk drie kwartier op zondag 23 juni. De ene is om 11.00 uur, de andere om 13.30 uur. Er is per voorstelling plek voor maximaal 20 personen met een beperking.

Artistiek leider Elco van Alphen: “Het past in onze missie om mensen met een ernstig meervoudige beperking de mogelijkheid te geven voorstellingen en concerten te laten ervaren in de mooiste theaters en concertzalen, natuurlijk aansluitend op hun belevingswereld. Omdat wij vinden dat iedereen het verdient te genieten van kunst en cultuur. Het Concertgebouw opent met liefde haar deuren om dit mogelijk te maken.”  |

Wie dit bijzondere concert graag wil bijwonen samen met een cliënt/familielid met een ernstig (meervoudige) verstandelijke beperking, kan kaarten reserveren via mail: info@delachendezon.nl of bel naar 06 22 05 88 44. Meer informatie vind je op delachendezon.eu.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!