Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kinderprogramma’s over gebarentaal bij KRO-NCRV

25 januari 2023 Redactie Klik Geen reacties

KRO-NCRV willen deze maand media meer toegankelijk maken voor mensen met een beperking. Zo was zaterdag 21 januari Hands Up te zien, over gebarentaal. En in Gebaar het maar! worden dove en slechthorende kinderen (5 tot en met 7 jaar) gevolgd.

Hands Up werd ook eind 2021 al uitgezonden bij Zapp. In de nieuwe serie laten tolk Nederlandse gebarentaal Irma Sluis en presentator Klaas van Kruistum je kennismaken met gebarentaal. Zes bekende Nederlanders gaan proberen de taal onder de knie te krijgen.

Via de website van Hands Up lees je hoe het met oud-deelnemers gaat en kun je de afleveringen van het huidige seizoen bekijken (zodra ze zijn uitgezonden). De uitzending op tv is steeds op zaterdag om 18.06 op NPO Zapp (NPO 3).

Bij Kindertijd is de serie Gebaar het maar! te zien, met dove en slechthorende kinderen. Zij vertellen over hun leven. Ook hier is een gebarentolk bij, zodat iedereen met een gehoorbeperking het kan volgen. De serie is gemaakt met medewerking van Kentalis. Kindertijd wordt doordeweeks dagelijks uitgezonden om 07.30 uur op NPO 3. Kindertijd heeft ook een YouTube-kanaal.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!