Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kindercentrum Oikos opgefleurd met panelen en plantenbakken

17 november 2011 Door de redactie Geen reacties

“Als je aan de buitenkant langs Oikos liep, was nauwelijks te zien dat hier overdag kinderen zijn. Het mocht allemaal wat vrolijker en herkenbaarder”, zegt manager Annemarie Cox over de verandering. Het kindercentrum in Utrecht-Overvecht, van Reinaerde Kinderen & Jeugd, heeft onlangs mooie panelen en  grote gekleurde plantenbakken gekregen en de gevel is gerenoveerd.

Annemarie Cox had contact opgenomen met Reinaerde Ateliers De Wijde Doelen, waar kunstenaars dagelijks de mooiste kunstwerken maken. Annemarie: “We hebben een schilderij van Jefke Dijkstra uitgekozen en dit laten bewerken, zodat het op paneelborden afgedrukt kon worden voor op de gevel van Oikos. We hebben niet alleen voor het ontwerp van Jefke gekozen omdat we het zo mooi vinden, maar ook vanwege het ontwerp. Oikos betekent ‘huis en op het schilderij staat een huis tussen de flats afgebeeld. Dit vinden we heel passend voor onze locatie."

Met taart en limonade is dinsdag 15 november gevierd dat Oikos nu een meer kindvriendelijke en vrolijke uitstraling heeft.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!