Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kinderboek over bijzondere helden

11 oktober 2011 Door de redactie Geen reacties

In het kinderboek "De held van alle helden", dat vanaf deze maand verkrijgbaar is, staat 'anders zijn' centraal. De tien verhaaltjes op rijm gaan allemaal over helden. Helden die net iets anders zijn. Helden die voor sommigen maar raar zijn. De versjes zijn geschreven door Mark Haayema, theatermaker, acteur, zanger en schrijver, en ambassadeur van de stichting De Upside van Down.

Van elk boek dat verkocht wordt gaat € 2,50 naar deze stichting, die aandacht vraagt voor de positieve kanten van Downsyndroom. Bij het boek zit een cd, waarop de verhaaltjes te beluisteren zijn voorgelezen door André van Duin, Marike Folles, Irene Moors, Marc-Marie Huijbregts, Niki Romijn, Georgina Verbaan, Sipke Jan Bousema, Kai & Fenna Beijer, Youp van 't Hek, Jim Bakkum, Dieuwertje Blok, en Gerda Havertong.

Tijdens de feestelijke boekpresentatie op woensdag 5 oktober in theater De La Mar in Amsterdam lezen onder andere André van Duin en Gerda Havertong de verhalen uit het boek voor. Daarnaast zingen Laura Vlasblom en Charly Luske prachtige liedjes over 'anders zijn'.

De held van alle helden, Uitgeverij Gottmer, prijs 14,95 euro.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!