Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kinderboek met verstandelijk beperkt personage bekroond met inclusieve griffel

16 november 2015 Door de redactie Geen reacties

Vereniging Inclusie Vlaanderen heeft jeugdauteur Frank Pollet op de Boekenbeurs in Antwerpen bekroond voor zijn hilarische boek 'Want een ezel is een voorbeeldig mens!', uitgegeven bij De Eenhoorn en geïllustreerd door Kristina Ruell.

Het verhaal gaat over de hoog oplopende emoties hoog wanneer een gescheiden ouder een nieuwe partner met kinderen vindt. Een humoristisch en inleefbaar verhaal over hoe de kinderen van dit nieuwe samengestelde gezin de boel proberen te saboteren. Een van de kinderen heeft een verstandelijke beperking.

Een eervolle vermelding was er voor het prentenboek 'Berta, voor niets of niemand bang' over een jongetje dat gepest wordt en beschermd door zijn stoere buurmeisje. Het boek is eveneens gemaakt  door Frank Pollet, en zijn echtgenote Moniek Vermeulen, en ook uitgegeven bij De Eenhoorn.

Met de Inclusieve Griffel bekroont Inclusie Vlaanderen elk jaar een fictieboek of andere publicatie waarin een personage met een verstandelijke handicap een inclusieve rol speelt. In 2013 wonnen Tom Lenaerts en Tom Van Dijck met hun scenario 'Met man en macht', vorig jaar won Peter Terrin met 'Monte Carlo'.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!