Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kijktip over de wereld van de psychiatrie: 100 dagen in je hoofd

20 oktober 2021 Door de redactie Geen reacties

De VPRO zendt vanaf donderdag 21 oktober de nieuwe serie ‘100 dagen in je hoofd’ uit, waarin Tim den Besten en Nicolaas Veul als bijzondere stagiairs meelopen bij GGzE, een grote GGZ-instelling in Eindhoven.

De programmamakers komen op verschillende afdelingen terecht. Nicolaas zit bij chronisch psychisch zieke cliënten met uiteenlopende diagnoses en Tim werkt op een afdeling waar mensen met een licht verstandelijke beperking hun psychische problemen te boven proberen te komen.

Met de zesdelige documentaireserie 100 dagen in je hoofd willen ze meer inzicht krijgen in de wereld van cliënten die te maken hebben met psychoses, ernstige vormen van borderline en schizofrenie. Hoe is het om stemmen in je hoofd te horen? En hoe zit het met hun eigen psychische gesteldheid? Beide mannen worden begeleid door ervaren hulpverleners. Zo krijgt Tim te horen dat hij wat minder directe vragen moet stellen.

Tim en Nicolaas maakten eerder voor de VPRO onder meer het programma 100 dagen voor de klas. De nieuwe VPRO-serie 100 dagen in je hoofd is te zien vanaf donderdagavond 21 oktober om 20.50 uur op NPO3.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!