Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kijktip: Five Days Inside bij een locatie van ’s Heeren Loo

14 oktober 2023 Redactie Klik Geen reacties

Voor het tv-programma Five Days Inside bezocht presentatrice Geraldine Kemper een woonlocatie van ’s Heeren Loo voor mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Five Days Inside is een tv-format waarbij een bekende presentator vijf dagen (en nachten) verblijft bij een organisatie of instelling en zo de mensen die er wonen en werken leert kennen. Hoe is het om daar te werken? Wat maakt het werk moeilijk of juist mooi? En hoe ervaren de bewoners het?

Spanningen
Geraldine logeerde in augustus vijf dagen bij ’s Heeren Loo-locatie Thedingsweert, waar ze kennismaakte met de bewoners en hun begeleiders. Ze is getuige van de problematiek waar de bewoners mee worstelen en maakt agressie-incidenten mee. Ze ziet ook hoe de begeleiders met structuur en de juiste behandeling en methodieken het voor elkaar krijgen dat de bewoners hun spanningen beter kunnen controleren en kleine stapjes vooruit maken.

“Wat me vooral bijblijft is de puurheid van de bewoners en het mooie, maar moeilijke werk van de zorgprofessionals. Daar heb ik ongelofelijk veel respect voor,” zegt de presentatrice zelf over deze uitzending.

Five Days Inside bij ’s Heeren Loo is woensdag 18 oktober om 20.30 uur te zien bij RTL 5, of kijk op Videoland.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!