Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kijktip: coming-of-age-drama Cha Cha Real Smooth

3 augustus 2022 Door de redactie Geen reacties

Op Apple TV+ is momenteel de film Cha Cha Real Smooth te zien, met in de hoofdrol Cooper Raiff die ook tekende voor het script, de regie en de film produceerde. Raiff speelt hierin Andrew, een 22-jarige jongeman die oppas wordt van tienermeisje Lola dat autisme heeft, gespeeld door Vanessa Burghardt.

De film kan getypeerd worden als een romantisch coming-of-age-drama en krijgt overwegend goede kritieken. De net afgestudeerde Andrew weet niet goed wat hij met zijn leven aan moet. Hij woont weer thuis bij zijn moeder, stiefvader en broertje en heeft een deprimerend bijbaantje bij een fastfoodketen. Hij wil geld verdienen om bij zijn vriendin te zijn die in Barcelona is gaan studeren.

Als hij op een avond zijn broertje naar een Bar Mitswa-feestje begeleidt, ontpopt hij zich als een echte party-starter. Hij weet de sfeer er goed in te krijgen en het lukt hem zelfs om Lola aan het dansen te krijgen. Dit tot verbazing van haar moeder Domino (een rol van Dakota Johnson). Het valt haar op dat Andrew zo geduldig en bedachtzaam contact weet te leggen met Lola. Ze vraagt hem of hij wat wil bijverdienen als oppas.

Andrew bouwt niet alleen een bijzondere band op met Lola, maar ook met haar moeder, terwijl zij verloofd is. Het levert lastige situaties en openhartige gesprekken op.

Cha Cha Real Smooth (107 minuten) won de publieksprijs op het Sundance Film Festival 2022 in de categorie US Drama en is nu dus te zien op Apple TV+.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!