Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kijk het gratis webinar ‘Brus in Beeld’

25 januari 2023 Redactie Klik Geen reacties

Speciaal voor ouders (maar ook bijvoorbeeld leerkrachten en zorgprofessionals) van brussen houdt coachpraktijk Nice2Bme op donderdagavond 2 februari een gratis webinar over de impact van het bijzondere gezinsleven op brussen, broer/zus van een kind met een extra zorgbehoefte.

Brussen zijn kampioen in zich aanpassen aan het gezinsleven. Ze willen hun ouders niet extra belasten en verbloemen daardoor veel dingen, zo stelt Nickee Hoedemaekers van Nice2Bme, zelf ook een brus. “Dat aanpassen kent zijn valkuilen, er ontstaan patronen waardoor brussen op latere leeftijd sociaal-emotionele problemen ervaren. Dat hoeft niet. Door juist in de jongere jaren bewust om te gaan met deze signalen van aanpassen/overbelasten en hier op in te spelen kun je een groot verschil maken voor deze jonge mantelzorgers”, zegt Nickee.

In het gratis webinar Brus in Beeld deelt zij inzichten over hoe je zorgen en frustraties van brussen kunt herkennen en wat je kunt doen om hen te ontlasten en te ondersteunen. Het webinar op 2 februar begint om 20.00 uur en duurt anderhalf uur. Om het te volgen op je tablet, computer of telefoon moet je je aanmelden via de website van Nice2Bme.

Het webinar Brus in Beeld is ook uitgezonden op woensdag 25 februari om 20.00 uur. Wie zich daarvoor had aangemeld, kan de uitzending nog tot een week erna terugkijken. Dat geldt ook voor wie zich aanmeldt voor het webinar op 2 februari. 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!