Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Keuzehulp bij overstap van dagbesteding naar werk

30 augustus 2023 Redactie Klik Geen reacties

Cliënten die de stap willen maken van dagbesteding naar beschut werk, kunnen met veel vragen en onzekerheden zitten. Kan ik terug? En hoe zit het met mijn vaste begeleider? Ook voor professionals in het sociaal domein is zo’n switch soms best ingewikkeld vanwege de wet- en regelgeving: hoe zit het nou precies? Daarom is er nu de Keuzehulp Simpel Switchen.

De Keuzehulp Simpel Switchen biedt professionals toegankelijke informatie over de belangrijkste wetten rondom de overstap van dagbesteding naar (beschut) werk en andersom. Daarnaast bevat de keuzehulp uitleg over allerlei termen die professionals tegenkomen als ze te maken krijgen met zo’n switch en informatie over de belangrijkste spelers in dit veld, zoals het CAK, gemeenten, en het UWV.

Cliënten die nog twijfelen, kunnen via Simpel Switchen alle voor- en tegenargumenten bekijken als ze overwegen een stap van bijvoorbeeld beschut werk naar dagbesteding te maken. Dat kan hen helpen bij de beslissing.

Aan het ontwikkelen van de Keuzehulp werkten deskundigen van VWS en SZW, professionals in de uitvoering van onder meer gemeenten, UWV, zorginstellingen en ervaringsdeskundigen mee.  |

Bekijk de website van de Keuzehulp Simpel Switchen

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!