Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kentalis en Talant overbruggen kloof tussen kinder- en volwassenzorg

20 januari 2015 Door de redactie Geen reacties

Koninklijke Kentalis en Talant gaan samenwerken om de zorg voor dove kinderen met een verstandelijke beperking te verbeteren. De samenwerking moet er onder meer voor zorgen dat de specifieke zorg voor deze cliënten ook doorgaat wanneer zij eenmaal volwassen zijn.

Kentalis en Talant gaan zich nu samen inspannen om een geschikte woonplek te bieden aan dove verstandelijk beperkte kinderen en jongeren die 'uitbehandeld' zijn bij Kentalis en die een vervolgplek nodig hebben om als volwassene te gaan wonen. De combinatie aan beperkingen die deze kinderen en jongeren hebben, maakt het moeilijk om een geschikte woonplek te vinden.

Ouders
Ouders van kinderen en jongeren die nu bij Kentalis in Vries wonen en daar worden behandeld, hebben een grote rol gespeeld bij de keuze voor Talant als zorgaanbieder voor de vervolgzorg. Talant biedt de cliënten huisvesting, woonbegeleiding, arbeidstoeleiding, werk én dagbesteding. En Kentalis levert expertise op het gebied van taal en communicatie.

Klankbord
Talant gaat aan de slag om de jongeren straks te kunnen ontvangen. Er wordt nog veel georganiseerd en om dit in goede banen te leiden, zo wordt er een projectteam opgesteld, waaraan ook ouders meedoen. En er wordt een klankbordgroep samengesteld van ouders en medewerkers om het projectteam te ondersteunen en van feedback te voorzien.

Lees meer op de site van Koninklike Kentalis


Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!