Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kentalis en Philadelphia werken samen voor cliënt met auditieve en verstandelijke beperking

19 december 2012 Door de redactie Geen reacties

Koninklijke Kentalis en Stichting Philadelphia Zorg gaan samenwerken in de zorg voor volwassen mensen met een verstandelijke en auditieve beperking. Cliënten die eerder 'uitbehandeld' bij Kentalis waren moet door de samenwerking beter kunnen doorstromen naar zorgverlener Philadelphia.

Greet Prins, bestuursvoorzitter van Stichting Philadelphia Zorg en Bas van den Dungen, bestuurder van Koninklijke Kentalis, ondertekenden de intentie tot een langdurige samenwerking (foto). Beide organisaties willen hun kennis delen en zo betere zorg verlenen aan cliënten.

Tot nu toe was het zo cliënten van Kentalis moeilijk in een andere zorginstelling een plek konden vinden vanwege hun specifieke communicatiebehoeften. Kentalis en Philadelphia willen elkaars medewerkers gaan opleiden en bijscholen om zo te werken aan een specifieke communicatieve omgeving die deze cliënten nodig hebben.

Ook stemmen instellingen de methodieken op elkaar af en gaan gezamenlijk onderzoek initiëren. Bij intake en plaatsing treden Kentalis en Philadelphia namens elkaar als gesprekspartner op in de eigen externe netwerken.

Samenwerkingsactiviteiten starten eerst in het westelijk deel van Nederland. Een concreet initiatief is een leerwerkproject van Philadelphia aansluitend op het schoolaanbod van Kentalis in de regio Zoetermeer/Haaglanden.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!