Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kenniswebsite voor zorgwerkers in België

28 mei 2015 Door de redactie Geen reacties

Om kennis en ervaring voor het ondersteunen van kwetsbare mensen beter vindbaar te maken, is er een digitaal kennisplein gestart: Kennisplein.be. De initiatiefnemers, een aantal Belgische organisaties, willen hiermee een plek creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en hun kennis en ervaring kunnen uitwisselen.

Het motto van kennisplein.be is 'halen en brengen'. Je vindt er allerlei hulpmiddelen, artikelen en praktijkverhalen, en informatie over bijeenkomsten en kenniskringen. Daarnaast kunnen bezoekers ook hun eigen nieuwe ideeën ventileren.

Het platform is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de zorg voor en ondersteuning van kwetsbare mensen, zoals kenniswerkers, begeleiders, ondersteunende professionals en mantelzorgers. De informatie is thematisch geordend, en aan elk thema is een kenniskring gekoppeld. Kenniskringen zijn afgesloten omgevingen waarin mensen rond een bepaald onderwerp of project kunnen samenwerken.

Ook kun je experts zoeken bij elk thema met de zogeheten kenniskaarten. Dat zijn online profielen waarin mensen informatie geven over hun werkervaring en vakkennis. De site heeft daarnaast een databank met vacatures, die je kunt filteren op regio en sector.

Bekijk het digitale platform op www.kennisplein.be.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!