Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kennisprogramma gehandicaptenzorg van start

22 juni 2015 Door de redactie Geen reacties

Vandaag is de officiële aftrap van Gewoon Bijzonder, het Nationaal Programma Gehandicapten tijdens het congres Focus op kennis en onderzoek door staatssecretaris Van Rijn. Gewoon Bijzonder ontwikkelt, verspreidt en past kennis toe om zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel te verbeteren.

Het kennisprogramma heeft als doel dat mensen met een (verstandelijke) beperking met grotere zelfstandigheid en meer zeggenschap kunnen functioneren in de samenleving. Activiteiten binnen het programma vinden plaats rond de thema's gezondheid, gedrag & mentaal welbevinden en participatie. Tijdens het congres Focus op kennis en onderzoek zijn er diverse presentaties van onderzoeken rond dit thema.

Mensen met een beperking doen actief mee bij het programma. Onderzoekers en begeleiders worden getraind in de ondersteuning daarbij.

Het programma duurt 8 jaar, waarbij elke 2 jaar de resultaten bekeken worden. Het ministerie van Vws heeft voor de eerste 4 jaar 8 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Lees meer op de website van ZonMw of download de programmatekst van Gewoon bijzonder (pdf).

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!