Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Karmijn wint wisseltrofee Interculturalisatie

26 oktober 2011 Door de redactie Geen reacties

Wooncentrum Karmijn in Den Haag heeft de Wisseltrofee Interculturalisatie 2011 gewonnen. De prijs is hen uitgereikt door Pameijer, de prijswinnaar van vorig jaar, op het Niemand minder congres in Rotterdam. De wisseltrofee is een prijs voor de inzet van instellingen op het gebied van interculturalisatie en diversiteit.

De prijs bestaat uit een beeldje en de uitdaging om volgend jaar een conferentie te organiseren. Daarbij stelt het Karmijn ook de jury samen voor de verkiezing van de nieuwe houder van de wisseltrofee. Het Karmijn is een multicultureel woon-, zorg- en welzijnsproject en is onderdeel van de 's Heerenloo Zorggroep. De woonvoorziening heeft een specifieke en kwetsbare doelgroep: mensen van Surinaams-Hindoestaanse afkomst met een verstandelijke beperking. De inrichting en vormgeving van het pand waar Karmijn is gehuisvest is in nauwe samenspraak met bewoners, familie en de Hindoestaanse gemeenschap tot stand gekomen. Ook in de aangeboden diensten houdt men rekening met de culturele, religieuze en etnische achtergrond van de cliënten. Binnen Karmijn werkt een team van achttien mensen uit zeven verschillende culturen.

Het Karmijn is als innovatief project in de gehandicaptenzorg uitgebreid geportretteerd in de verhalenbundel die de Stichting Kleur in de Zorg deze zomer uitbracht. In Klik van juni 2011 stond een reportage over de bijzondere woonvoorziening

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!