Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kan Zeeuwse ziekenhuiszorg voor verstandelijk gehandicapten beter?

21 oktober 2013 Door de redactie Geen reacties

Zijn de Zeeuwse ziekenhuizen wel in staat om patiënten met een verstandelijke beperking adequaat te behandelen en op te vangen? Patiënten organisatie Klaverblad Zeeland krijgt wel eens signalen dat het beter kan, en houdt daarom een meldactie. Van maandag 21 oktober tot en met vrijdag 1 november kunnen mensen met een verstandelijke beperking, hun vertegenwoordigers of begeleiders goede en slechte ervaringen met de ziekenhuiszorg in Zeeland melden.

De centrale vraag is of de Zeeuwse ziekenhuiszorg voldoende is afgestemd op de specifieke behoeften en wensen van mensen met een verstandelijke beperking.

Ingrijpend

Een ziekenhuisopname kan voor mensen met een verstandelijke beperking erg ingrijpend zijn. In de vreemde omgeving, geholpen door 'vreemde mensen' zijn ze soms behoorlijk van slag. Tijdens het onderzoek, de opname en nazorg, maar ook in de algehele communicatie wordt niet altijd rekening gehouden met de bijzondere doelgroep.

Ervaringen bundelen
Klaverblad Zeeland is daarom benieuwd naar hun ervaringen. Dit kunnen klachten, complimenten of tips zijn. De ontvangen reacties worden gebundeld en besproken met betrokken partijen. Mensen met een verstandelijke beperking, familieleden, of begeleiders kunnen hun ervaringen kenbaar maken via telefoon 0113-212783 (op werkdagen tussen 9 en 14 uur) of per email, ask@klaverbladzeeland.nl.


Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!