Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kaartspel voor en door mensen met een verstandelijke beperking

16 september 2019 Door de redactie Geen reacties

Uitgever Open Up bedenkt sinds 2010 spellen met de focus op contact, verbinding, vriendschap en liefde onder de naam Openhartig. Sinds kort is er een versie die ontwikkeld is door en voor mensen met een verstandelijke beperking: Openhartig Bijzonder.

De spellenreeks Openhartig van Open Up is er rond verschillende thema’s. Elk spel bevat 100 kaarten met vragen en opdrachten die het gesprek op gang brengen en waardoor je de andere spelers beter leert kennen. Maar voor mensen met een verstandelijke beperking zijn de vragen en opdrachten in de spellen soms niet helemaal duidelijk, vooral als er sprake is van een dubbele betekenis. Daarom zitten er in de versie Bijzonder alleen maar duidelijke vragen en opdrachten.

Enkele voorbeelden:
• Waar moet jij heel hard om lachen?
• Jij krijgt een blinddoek om. Iemand uit de groep geeft jou iets in je handen. Kun jij raden wat het is?
• Is er iets wat jij heel erg goed kunt? Vertel eens!

Open Up heeft de editie Openhartig Bijzonder ontwikkeld op verzoek van en in samenwerking met mensen met een verstandelijke beperking, werkzaam bij de cadeauwinkel van zorgbedrijf Hart van Velp. Daar verkochten ze al langere tijd de kaartspellen van Openhartig, maar ze wilden ook graag een versie voor hun doelgroep.  |

Openhartig Bijzonder heeft een adviesprijs van 11,99 – 12,99 en is onder meer te bestellen via distributeur Boosterbox: www.boosterbox.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!