Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Kaartspel stimuleert zorgmedewerkers inclusiegericht te werken

26 februari 2020 Door de redactie Geen reacties

Inclusiegericht werken, het lijkt zo vanzelfsprekend. Toch is het dat nog steeds niet. Daarom ontwikkelden twee medewerkers van Pluryn-locatie De Beele in Voorst een kaartspel dat zorgteams kan helpen hun inclusiebril op te zetten bij het bespreken van casusssen.

Tessa Straub en Esmee Regelink van De Beele (een orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en complexe problemen) zijn deel van de ontwerpgroep die het proces naar inclusiegericht werken vormgeeft. Zij bedachten het kaartspel om hun collega’s te stimuleren meer inclusiegericht te werken. Het kaartspel bestaat uit 27 kaarten met uitdagende vragen en een handleiding. Er zijn twee versies: voor teams die werken met jongeren en voor teams die werken met volwassenen.

Hun programmaleider Inge Oomen vond dit zo’n mooi idee dat ze het wilde laten drukken, zodat ook andere organisaties het kaartspel kunnen bestellen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Inge door een e-mail te sturen naar ioomen@pluryn.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!