Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Jubileumconcert Jostiband

7 september 2016 Ruth Eppink Geen reacties
De spetterende show die de Jostiband maandag 5 september in een uitverkocht Ziggo Dome gaf, is te zien in een televisie uitzending en documentaire over het 50-jarig jubileum van de muziekformatie van mensen met een verstandelijke beperking.

De Jostiband bestaat 50 jaar en dat was een mooi moment om te kijken of de leden een droom konden waarmaken: optreden in een van de grootste concertzalen van Nederland.

Zelf verantwoordelijk
De leden van de Jostiband waren samen met andere mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking van Ipse de Bruggen zelf verantwoordelijk voor het concertconcept, de sponsoring, het decorontwerp en de kleding voor de grote avond. Middels crowdfunding is flink gedoneerd, er is hard gewerkt aan het decor en de leden hebben zelf bekende artiesten gestrikt om tijdens het concert te komen zingen.

Zo stonden onder meer Guus Meeuwis, Gerard Joling, Ellen ten Damme en Lisa Jacobs met het orkest op het grote podium. Koning Willem-Alexander zat in het publiek en kwam na het slotakkoord het podium op om Jostiband persoonlijk te feliciteren.


Documentaire
De tv-uitzending van het grote verjaardagsconcert werd gepresenteerd door Art Rooijakkers. De uitzending was zaterdagavond te zien op tv en gaf tussen de optredens door een mooi inkijkje in hoe de voorbereidingen in aanloop naar de grote dag verliepen.

De leden van de Jostiband hebben bijvoorbeeld zelf een persconferentie gegeven, bezochten voor kledingadvies couturier Jan Taminiau en waren op bezoek bij Albert Verlinde. Het was daarmee meer dan een concert op tv, want ook de manier waarop de band zijn droom heeft verwezenlijkt, is in beeld gebracht.

Bekijk de documentaire Jubileumconcert Jostiband (uitgezonden zaterdag 10 september om 20.30 uur op televisie bij AvroTros op NPO2).

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!