Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

JP Heije viert 100-jarig bestaan met foto-expositie

1 maart 2011 Door de redactie Geen reacties

De locatie Jan Pieter Heije, een locatie van zorginstelling Pluryn waar licht verstandelijk gehandicapte jongeren ondersteuning krijgen, viert vandaag het 100-jarig bestaan. Het jubileumjaar begint met de opening van de foto-expositie 'Jan Pieter Heije in beeld', waarvan een overzicht in de Klik van maart.

Fotograaf Ria van Remmerden fotografeerde de jongste cliënt en een aantal oud-bewoners: mannen en vrouwen, van 6 tot 84 jaar. Van Remmerden is clusterleider bij de Pluryn locatie Jan Pieter Heije. De serie portretten is haar afstudeerproject voor de fotovakschool. Bij iedere foto staat een persoonlijk verhaal over de afgebeelde persoon.

Van Remmerden: "Natuurlijk heb ik ze allemaal uitgenodigd om bij de start van het jubileumjaar aanwezig te zijn. Het valt me op dat de oud-bewoners mooie herinneringen aan hun tijd bij Jan Pieter Heije hebben. Ze praten allemaal over die goede oude tijd."

Bestel het fotoverslag van de expositie 'Jan Pieter Heije in beeld' in de Klik van maart. Lees meer over het jubileum en expositie op de website van Pluryn.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!