Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Jouw uitnodiging voor het Klik-jubileumcongres

26 mei 2021 Door de redactie Geen reacties

Om ons 50-jarig bestaan te vieren, organiseren we op 1 oktober een speciaal jubileumcongres. Graag nodigt Klik jou daarom van harte uit voor dit inspirerende event, speciaal voor begeleiders en zorgverleners van mensen met een verstandelijke beperking. Het wordt een vakinhoudelijk feestje dat je niet wilt missen, over de verbinding in de zorg: het ‘klik-gevoel’.

Een goede klik hebben, je herkent vast het gevoel. Het is fijn om écht contact te maken en verbinding te voelen. Dat geldt óók in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij noemen dat het 'klik-gevoel'. Hoe je die klik maakt staat centraal op ons jubileumcongres op 1 oktober via Zoom én op locatie in Amersfoort.

Het wordt een leerzame en praktijkgerichte dag met veel voorbeelden en sprekende situaties uit jouw praktijk. Door middel van lezingen, sketches, theater en workshops leer je hoe je een zo mooi mogelijk leven faciliteert voor mensen met een verstandelijke beperking.

Vakblad en kenniscentrum Klik heeft inmiddels alweer 50 jaar de missie om begeleiders en zorgmedewerkers in de verstandelijk gehandicaptenzorg te voorzien van nuttige kennis en vaardigheden waarmee je zo goed mogelijk kunt aansluiten bij cliënten en hen kunt ondersteunen bij een fijn leven. Omdat je met de 'Klik' het verschil kunt maken!

Enkele highlights uit het programma van ons jubileumcongres op 1 oktober:
-          Karel de Corte vertelt hoe je de ‘klik’ maakt zonder voorwaarden, vanuit Gentle Teaching
-          Sketches over teamdynamiek en verbinding ook bij complexe problemen van mensen met een verstandelijke beperking
-          Interactief theater over balanceren in de driehoek cliënt, begeleider en verwant
-          Workshops over autisme, seksualiteit, dilemma’s bij eigen regie, omgaan met (gezondheids)problemen en ervaringsdeskundigheid

Bekijk het programma

Op locatie en online: je kiest zelf hoe je deelneemt
Om de veiligheid van de deelnemers en sprekers te waarborgen, hebben we ervoor gekozen het jubileumcongres zowel op locatie als online te laten plaatsvinden. We wensen je van harte welkom bij de Prodentfabriek in Amersfoort of via Zoom.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!