Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Jostiband speelde in Kiev

30 januari 2013 Door de redactie Geen reacties

Het Jostiband Orkest heeft afgelopen maandag opgetreden tijdens het traditionele nieuwjaarsconcert van de Nederlandse Ambassade in Kiev in de Oekraïne. Ruim 600 gasten reageerden enthousiast op het concert. Orkestleider Lyan Verburg liet drie muzikanten: Gerben, Nick en Jos op elk gespeeld nummer een toelichting geven.

Eerder op de middag gaf de stichting Down in Oekraïne samen met de Nederlandse ambassade een persconferentie, waarbij al snel duidelijk werd dat de Oekraïners niet erg vertrouwd zijn met  mensen met een verstandelijke handicap. Twintig cameraploegen en 30 krantenjournalisten stelden vragen om een beter beeld te krijgen van mensen met een verstandelijke beperking.

Het Jostiband Orkest gaf dinsdag nog een tweede concert in het October Palace in Kiev. Het werd georganiseerd door een stichting in de stad die zich ontfermt over mensen met Down syndroom. Er werden 2.000 kaarten verkocht voor het concert.
Omroep Max heeft opnames gemaakt van de concerten. Ze worden maandag 4 februari om 17.35 uur uitgezonden in Tijd voor Max. De leden van het orkest zijn daar ook aanwezig.

Jan van Hoek, voorzitter van zorgorganisatie Ipse de Bruggen, is tros op de leden van het orkest: ''De Nederlandse ambassadeur heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan de discussie in dit land om mensen met een beperking kansen te geven op een normaal bestaan. Alleen al door het Jostiband Orkest hier uit te nodigen, laat hij zien wat mensen met een verstandelijke beperking wel kunnen. Zowel de ambassadeur als de gasten waren diep geroerd door het optreden."

Foto Whats on Kiev/Artem Myronenko

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!