Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Jongeren met licht verstandelijke beperking maken lhbtiq+-glossy

10 januari 2024 Redactie Klik Geen reacties

Jongeren met een licht verstandelijke beperking die het Regenboog Café van zorgorganisatie Pluryn in Groesbeek bezoeken, hebben een eigen lhbtiq+-glossy uitgebracht: Trots op wie ik ben.

Op Paarse Vrijdag (8 december, de dag waarop scholieren zich solidair kunnen tonen met de lhbtiq+-gemeenschap door paarse kleding te dragen) kwam de glossy uit. Het idee voor het tijdschrift kwam van de jongeren met een licht verstandelijke beperking.

In het Regenboog Café van Pluryn praten de jongeren vaak over de beleving van hun seksualiteit en over het vormgeven van hun seksuele identiteit. Een aantal van hen werkte mee aan interviews die in de glossy zijn afgedrukt. Daarmee is het ook echt een magazine voor en door lhbtiq+-jongeren met een verstandelijke beperking.

Tips
Het tijdschrift bevat naast interviews ook kijktips voor films en series waarin veel aandacht is voor de lhbtiq+-gemeenschap, een tijdlijn waarop belangrijke momenten voor deze groep te vinden zijn (zoals de invoering van het homohuwelijk) en een recept voor een regenboogtaart. Ook staan er tips in hoe je uit de kast kunt komen.  |

Het magazine Trots op wie ik ben is te downloaden of te bestellen via communicatie@pluryn.nl. Er is ook een filmpje gemaakt over de totstandkoming van het magazine.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!